Iată câteva dintre semnele depresiei de pensionare

Iată câteva dintre semnele depresiei de pensionare

Ce puteți face pentru a vă proteja împotriva ei în viitor sau pentru a vă ocupa de el în prezent?

Pensionarea poate afecta bunăstarea cuiva

Deși nicio lege federală nu impune pensionarea la o anumită vârstă, unele organizații private pot avea o politică de pensionare. Cu toate acestea, o politică de pensionare nu poate fi bazată exclusiv pe vârsta unei persoane, deoarece aceasta ar încălca legile privind discriminarea în funcție de vârstă. Chiar dacă decizia de pensionare a fost a noastră, uneori se datorează declinului sănătății și rezistenței. Unele aspecte ale pensionării pot fi în afara controlului nostru, ceea ce poate contribui negativ la sentimentul nostru de bunăstare.

Indiferent de unde provine decizia de pensionare, este o schimbare semnificativă în viață. Este de remarcat faptul că orice eveniment major de viață care reprezintă o pierdere substanțială poate contribui la riscul de depresie. De exemplu, pensionarea poate fi o pierdere a conexiunii cu comunitatea noastră de la locul de muncă, o pierdere a identității noastre percepute și o pierdere a veniturilor anterioare.

Ce cauzează depresia de pensionare?

Organizația Mondială a Sănătății raportează că mai mult de 20% dintre adulții de peste 60 de ani trăiesc deja cu o formă de tulburare mentală sau neurologică. În plus, riscul de depresie clinică la adulții în vârstă poate crește cu până la 40% după pensionare, potrivit unui raport al Institutului de Afaceri Economice din Marea Britanie. Denumită uneori „depresia de pensionare”, poate apărea înainte sau după eveniment.

Mai multe lucruri pot contribui la depresia de pensionare. Deși orice cauză poate fi o sursă subiacentă, următoarele probleme pot crește în mod colectiv la risc:

 • Probleme anterioare de sănătate mintală;
 • Boală fizică;
 • Medicament;
 • Pierderea scopului sau a identității;
 • Singurătate;
 • Griji financiare.

Prin urmare, concentrarea asupra sănătății noastre psihologice sau mintale atunci când planificați pensionarea este esențială. Chiar dacă ești deja pensionat, informații și sfaturi sunt disponibile pentru ca acest nou capitol din viață să fie benefic pentru sentimentul tău de siguranță.

Când vă pensionați pentru prima dată, este posibil să aveți un pic de „grabă” să aveți acum libertatea de a respecta un program și timp pentru a face lucrurile pe care le iubiți. Dar, la fel cum ți-o dă „înaltul” o „gopă de zahăr”, există un moment în care te cobori la realitate. Primele săptămâni pot părea o vacanță, dar apoi te lovește. Este posibil să fi lucrat într-o capacitate profesională care a fost identitatea ta timp de 40 de ani sau mai mult. Deci, dacă nu mai lucrezi ca acel „profesionist”, cine ești? Punem atât de mult din identitatea noastră în ceea ce facem pentru a ne trăi.

Cum să identifici depresia de pensionare

Dacă nu ați avut niciodată un diagnostic clinic de depresie, este posibil să nu recunoașteți semnele. Uneori, aceste semne pot fi subtile și nici măcar familia ta nu va observa. Deși experiența fiecăruia cu depresia este unică, există câteva teme comune pe care tu sau cei dragi le poți recunoaște.

Iată câteva dintre semnele depresiei de pensionare:

 • Pierderea interesului. Acest lucru ar putea fi pentru activități de care ți-au plăcut cândva.
 • Izolare. Să stai departe de ceilalți, să stai în casă și să nu vrei să pleci.
 • Oboseală crescută. Este un sentiment de oboseală sau slăbiciune constantă.
 • Energie. Scăderea nivelului de energie.
 • Dormi. Schimbările în tiparele de somn includ somnul mai mult sau mai puțin decât de obicei, trezirea noaptea și incapacitatea de a adormi.
 • nefericire. Agitație, neliniște sau plâns mai des.
 • Tristeţe. Sentimente persistente de deznădejde și tristețe.
 • Apetit. Schimbarea apetitului, mâncarea mai mult sau mai puțin decât de obicei.
 • Greutate. Aceasta ar putea fi pierderea în greutate sau creșterea în greutate.
 • Simțul de sine. Sentimente de inutilitate sau de vinovăție extremă.
 • Hotărâre. Având probleme în luarea deciziilor.
 • Capacitate mentala. Dificultate de memorie sau de concentrare.
 • Ideea sinucigașă. Gânduri de a vă face rău sau gânduri suicidare (riscul de sinucidere este cel mai semnificativ la bărbații peste 75 de ani).

Dacă dumneavoastră sau persoana iubită aveți unul sau mai multe dintre aceste simptome, este timpul să vă consultați cât mai curând posibil. Fie că este vorba de depresie sau de orice altă afecțiune, un diagnostic adecvat este esențial. În plus, poate exista o sursă fizică a schimbării tale de dispoziție care necesită tratament.

Sfaturi pentru a evita depresia de pensionare

Indiferent dacă pensionarea pentru tine este încă în faza de planificare sau ai făcut deja saltul, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți îngriji sănătatea mintală preventiv.

 • Vizitați-vă medicul. Faceți o programare cu furnizorul dumneavoastră de asistență medicală pentru îngrijire preventivă continuă. În plus, monitorizarea regulată a sănătății dumneavoastră este vitală pentru a vă menține nivelul optim de bunăstare. Dacă problema este depresia, furnizorul dumneavoastră de asistență medicală vă poate recomanda o trimitere la un profesionist în sănătate mintală.
 • Exercițiu. Din nou, amânăm adesea acest lucru din cauza factorului timp, dar unele programe de exerciții necesită doar puțin din timpul tău. Luați în considerare mersul nordic sau yoga, participarea singur sau cu prietenii. Alăturați-vă la o clasă de exerciții sau la o sală de sport sau puteți consulta și YouTube. Când îți exersezi corpul, faci și exerciții pentru sănătatea creierului tău.
 • Îmbunătățiți dieta. Fă-ți timp astăzi pentru a te uita la aportul tău alimentar. Este posibil să fi optat pentru fast-food sau o dietă de tip gustare atunci când lucrăm cu normă întreagă de ani de zile. Alegerea de a ne îmbunătăți aportul nutrițional va aduce beneficii sănătății noastre generale. Luați în considerare o programare cu un dietetician pentru cea mai bună educație posibilă cu privire la maximizarea dietei.
 • Conectează-te cu alte persoane. Indiferent dacă este cu o altă persoană sau cu un grup de prieteni, întâlnirea cu alte persoane vă aduce beneficii sănătății generale și sentimentului de bunăstare. Singurătatea este atât un simptom, cât și un factor care contribuie la depresie. Contactați centrul comunitar local sau lăcașul de cult care are adesea diverse grupuri care se întâlnesc pe interese comune.
 • Voluntar. Nenumărate organizații non-profit se bazează pe voluntari pentru a-și menține programele. Sunați sau vizitați organizația dvs. preferată pentru a explora opțiunile disponibile. Voluntariatul poate aduce o mare satisfacție în timp ce ajută oamenii din comunitatea ta;
 • Gaseste o slujba. Deși poate părea că acest sfat nu are sens într-un articol de pensionare, are un scop. Studiile arată că persoanele care continuă să lucreze sau să facă voluntariat după vârsta de 65 de ani au rezultate mai bune în sănătatea mintală. Lucrul cu jumătate de normă sau ca consultant în domeniul tău de expertiză ar putea fi „cel mai bun din ambele lumi”. Obțineți niște venituri suplimentare pentru a vă completa pensia și intrați în legătură cu alte persoane din domeniul dvs. pentru a oferi acel sentiment de comunitate. În plus, studiile arată că atunci când cineva participă la activități care stimulează creierul, scade riscul de afectare cognitivă sau demență.

Când să te pensionezi este o decizie de viață monumentală și necesită o analiză atentă. Poate fi cel mai bun capitol din viața ta pe măsură ce treci la un stil de viață mai puțin grăbit. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, un moment care este problematic pentru sănătatea dumneavoastră mintală – dezvoltarea de strategii sănătoase înainte și în timpul pensionării poate reduce riscul de a dezvolta probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia de pensionare.

Sunt șanse mari să fi mai auzit de pickleball, mai ales având în vedere că există aproape cinci milioane de jucători de pickleball în Statele Unite. A fost sportul cu cea mai rapidă creștere din ultimii câțiva ani.

Recomandări cheie:

 • Există aproape cinci milioane de jucători de pickleball în Statele Unite și a fost sportul cu cea mai rapidă creștere din ultimii câțiva ani.
 • Beneficiile pentru sănătate ale pickleball-ului includ îmbunătățirea fitnessului cardiovascular și sănătatea mintală.
 • Pickleball oferă interacțiune socială și este relativ ieftin de jucat.
 • Oricine, indiferent de vârstă sau de nivelul de calificare, poate culege beneficiile asociate cu jocul pickleball.

Dacă nu sunteți familiarizat cu acest sport, pickleball combină diverse elemente de tenis, badminton și ping-pong. Pickleball are multe beneficii, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru un hobby sau exercițiu în noul an.

Beneficiile pickleball-ului

1. Fitness cardiovascular

Un studiu efectuat la Universitatea Western State Colorado a constatat că pickleball-ul crește ritmul cardiac la aproximativ 109 bătăi pe minut, cu o ardere medie de calorii de 354 de calorii pe oră, clasificându-l ca un exercițiu de intensitate moderată. În plus, studiul a arătat îmbunătățiri favorabile atât ale nivelului de colesterol, cât și ale tensiunii arteriale la participanții la pickleball. Acești factori indică faptul că pickleball-ul este o opțiune excelentă de exerciții pentru cei care doresc să-și îmbunătățească fitness-ul cardiovascular.

2. Îmbunătățirea sănătății mintale

Un beneficiu binecunoscut al exercițiilor fizice este îmbunătățirea sănătății mintale , iar pickleball-ul nu face excepție. Studiile au arătat că treizeci de minute de exerciții de intensitate moderată trei zile pe săptămână pot crește energia generală și pot reduce simptomele de anxietate și depresie. Deoarece pickleball-ul este clasificat ca un exercițiu de intensitate moderată, este o opțiune excelentă pentru obținerea acelor beneficii pentru sănătatea mintală.

3. Interacțiunea socială

Pickleball se joacă adesea în echipe de câte doi, cu patru persoane pe teren simultan. Acest lucru oferă timp suficient pentru a socializa înainte, în timpul și după runde. Capacitatea de a face exerciții fizice și de a socializa în același timp este un beneficiu pentru jucătorii cu un stil de viață ocupat, care este posibil să nu aibă timp pentru ambele activități în momente diferite.

În timp ce mulți jucători de pickleball își fac planuri și echipe predeterminate, unii jucători apar singuri și joacă în echipe alocate aleatoriu, făcând astfel pickleballul o modalitate excelentă de a cunoaște oameni noi. De asemenea, multe orașe mari au îmbrățișat pickleball-ul și au creat chiar restaurante mari și alte locuri sociale în care pickleball-ul poate fi jucat în timp ce savurați mâncare, băuturi și socializare.

4. Oricine se poate juca

Există o concepție greșită comună că pickleball-ul este doar pentru cetățeni în vârstă. Deși este adevărat că pickleball-ul oferă un antrenament excelent pentru adulții în vârstă, poate fi jucat de oameni de toate vârstele și nivelurile de calificare.

Mingea folosită pentru pickleball este mai ușoară decât o minge de tenis tradițională, permițând lovirea mai ușoară. De asemenea, paleta are dimensiuni duble față de o paletă de rachetă, ceea ce necesită mai puțină coordonare ochi-mână pentru a intra în contact cu mingea. Acești factori se pretează să facă pickleball-ul o opțiune excelentă pentru jucătorii mai în vârstă care ar putea avea mai puțină masă musculară sau coordonare.

Contents